Sunday, April 12, 2020

Care este mai bun: Audi sau BMW?

Care este mai bun: audi sau bmw ?

Astazi aflam raspunsul la intrebarea de mai sus, si vom compara Audi A4 2013 vs. BMW 320d din punct de vedere al performantei: 

Masinile comparate au fost:

Audi A4 B8 facelift 2013

  • Motor: 2.0TDI
  • Cai putere: 177CP
  • Cutie: CVT

BMW 320D F30 2012

  • Motor: 2.0TDI
  • Cai putere: 184 CP
  • Cutie: Automata ZF

  1. Liniuta pe 300m - drag race
In cadrul liniutei pe 300m dintre cele 2 masini, castigatorul a fost detasat BMW, chiar daca Audi a furat startul la inceput, tractiunea spate plus cei 7 CP in plus si-au spus cuvantul. In general, este destul de dificil de a realiza o liniuta perfecta, mai ales cand nu au ambele masini launch control. Insa, raspunsul la intrebari se face intotdeauna cu bordul filmat si analizat fiecare in parte pentru a extrage concluziile. 

  1. 60-120km/h 
Inspirati de probele folosite de cei de la carwow, am incercat un rolling race, sau pe romaneste, 60-120km/h, pentru a testa in conditii normale care masina accelereaza mai bine si cat de agile sunt in cadrul unei depasiri. Scorul a fost strans si de aceasta data, seria 3 adjudecandu-si pozitia de lider la capitolul performanta, subcategoria agilitate si cai putere. 

  1. Testul de frana - de la 80 km/h 

In ceea ce priveste testul de frana, Audi nu ne-a dezamagit si a recuperat umilinta traita la probele anterioare si a zdrobit efectiv seria 3 ul. Intotdeauna, testul de frana va fi controversat deoarece sunt multi factori care impacteaza, insa in cazul nostru ambele tipuri de cauciucuri erau noi, dar se pare ca Michelin nu se lasa mai prejos si isi pastreaza blazonul cum ca "performanta cauciucului nu se degradeaza cu anii care trec". Ne bucuram sa auzim asta si ne bucuram de faptul ca scorul s-a terminat 2-1 si nu a fost un scor de neprezentare 3:0. 

Asadar, BMW este mai bun din punct de vedere al performantei fata de Audi.

Puteti vedea mai jos competitia intre Audi A4 si BMW 320 si raspunsul implicit la intrebarea: care este mai bun: audi sau bmw. 



No comments:

Post a Comment